
مشکل برخی از بیماران بعد از رینوپلاستی، سیاه شدن بینی و یا نکروزبینی است و نگرانی این افراد نسبت به نتیجه جراحی است. البته این عارضه یک مشکل بسیار نادر است که دلیل آن اختلال های زمینه ای در بیمار است. در مطلب زیر ابتدا به معرفی نکروز بینی و علت ها و همچنین درمان و پیشگیری آن می پردازیم، نکروز بینی چیست :
نکروز بینی
نکروز یا سیاه شدن پوست به معنی از بین رفتن بافت زنده است که مقدار آن بستگی به بزرگی و اندازه بافت دارد. هنگامی که به هر دلیلی خون به بافت بدن نرسد و اکسیژن دریافت نکند، از بین می رود و سیاه می شود. نکروزهای نقطه ای آسیبی به بینی وارد نمی کنند ولی اگر به استخوان بینی برسند روی نتایج جراحی تاثیر می گذارند.
علت نکروز بینی بعد از عمل جراحی چیست؟
نکروز بینی بعد از عمل جراحی ممکن است به یکی از دلایل زیر باشد:
اختلالات عروقی
عفونت داخل بینی
عوارض تزریق و مصرف داروی راکوتان قبل از جراحی بینی
دستکاری بیش از حد و تخریب بافت بینی توسط جراح
تزریق ژل غیر استاندارد به بینی یا مقدار زیاد آن در محل نامناسب
جراحی ترمیمی بینی
استعمال دخانیات
چگونه از نکروز بینی می توان پیشگیری کرد؟
تنها راه برای پیشگیری از نکروز بینی بعد از رینوپلاستی، برداشتن لایه چربی از پوست بیمار به صورت صحیح است چون افراط در آن باعث اختلال خون رسانی به پوست بینی می شود و فشار ناشی از اسپلینت و چسب، باعث بروز نکروز بینی می شود.
راه درمان نکروز بینی چیست؟
درمان نکروز بسته به بافت آسییب دیده ممکن است پیچیده باشد و بیمار چند بار تحت عمل جراحی قرار گیرد. جراح سعی می کند بافت نکروز شده را با بافت طبیعی بدن جایگزین کند و از دیگر نقاط بدن همچون غضروف گوش و یا غضروف دنده استفاده کند. در برخی از موارد حاد اگر بخش بزرگی از بینی از بین رفته باشد جراح آن را با پروتز جایگزین می کند. البته استفاده از پروتز نیز شرایطی دارد و آن این است که محل آسیب دیده به طور کامل ترمیم شده باشد و بینی عفونت نداشته باشد. هر تغییر رنگ و سیاهی پوست به معنای نکروز نیست بلکه گاهی وقت ها این عارضه در اثر کم خونی و موقتی است و بافت نکروز شده کم کم ترمیم می شود.
در کل باید صبر کرد تا محدوده نکروز مشخص شود و اگر رگی تحت فشار باشد باید با جراحی ترمیمی این فشار را برداشت.